Oprichter van Manel Facilitaire Dienstverlening B.V.  is René Schenderling.

Na jaren ervaring op gedaan te hebben in diverse horeca- en schoonmaakbedrijven vond René het tijd om als zelfstandige zijn vleugels uit te slaan. Binnen deze sectoren heeft René functies bekleed als assistent-bedrijfsleider en bedrijfsleider en van daaruit bekroop hem steeds meer de behoefte om een bedrijf van zichzelf op te richten.

Vanaf 15 december 2009 was Manel Cleaning Service een feit. Eerst begonnen als kleine zelfstandige begon René aan het bedrijf te bouwen. Steeds meer klanten vonden de weg naar Manel Cleaning Service. Deze groei zette zich gestaag door totdat Manel Cleaning Service in januari 2013 haar eerste medewerkster in loondienst kon verwelkomen.

De klanten kring bleef zich uitbreiden, zodanig dat René de werkzaamheden niet meer alleen aankon en Bert van der Laan zich in oktober 2014 aansloot als mede-eigenaar bij Manel Cleaning Service.

Bert van der Laan was eerder werkzaam als leidinggevende in het supermarktwezen en vanuit die ervaring heeft hij naast als ondersteunende compagnon, hun tweede bedrijf Manel Groothandel verder uitgebreid.

De combinatie van het schoonmaakbedrijf en de groothandel maakt dat de gezamenlijke bedrijven een flinke uitbreiding in klanten genoot en daardoor is ook het aantal medewerkers flink gegroeid.

Manel Groothandel bestaat al sinds 2011, maar nam sinds de samenwerking van beide heren een grote vlucht.

In januari 2018 was de volgende mijlpaal een feit. Manel Cleaning Service en Manel Groothandel zijn samengevoegd en zullen verder gaan als Manel Facilitaire Dienstverlening B.V. In navolging van deze samenwerking gaat Bert van der Laan zich helemaal toeleggen op het bewaken van de kwaliteit en het reilen en zeilen wat betreft personeelszaken.

Inmiddels is Manel Facilitaire Dienstverlening B.V. een landelijk opererend bedrijf met cliënten in uiteenlopende steden als Veenendaal, Apeldoorn, Amersfoort, Breda, ,Ede, Eindhoven, Hilversum & Rotterdam en is Manel Facilitaire Dienstverlening B.V. nog steeds groeiende! En daar zijn we met het hele team trots op.

René Schenderling